Mrkvová nátierka z ricotty Do 15 min

Nutričné hodnoty

Energia 148,3 kcal / Bielkoviny 6,3 g / P (fosfor) 22 mg / K (draslík) 130 mg / Na (sodík) 99 mg

Ako na to?

Mrkvu nahrubo nastrúhame a orestujeme krátko na panvici s lyžicou olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou. Orestovanú mrkvu necháme chvíľu schladiť a následne zmiešame s ricottou. Nátierku natrieme na nízkobielkovinové, kukuričné alebo bezlepkové pečivo. Môžeme dozdobiť sterilizovanou uhorkou, plátkom cibule, petržlenovou vňaťou alebo sterilizovanou kapiou.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
Mrkva 40 g
Ricotta 80 g
Lyžica olivového oleja 5 g
Strúčik cesnaku 5 g
Citrónová šťava 5 g
Soľ, čierne korenie

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek