• Nízkobielkovinová múka

    9. 11. 2020

    Múka je už odpradávna hlavnou súčasťou našich jedálnych lístkov. V podstate je to rozomleté obilné zrno a používa sa v kuchyni na varenie, pečenie a iné tepelné úpravy mnohých jedál. Najčastej… Zistite viac

  • Nízkobielkovinová diéta ako systém

    7. 10. 2020

    Väčšine ľudí po oznámení diagnózy chronického ochorenia obličiek napadne v hlave viacero otázok. Napríklad ako sa s chorobou obličiek dá žiť? Čo je možné pre seba urobiť? Aké budú obmedzenia a… Zistite viac

  • Cestovateľský špeciál - Španielsko

    23. 9. 2020

    Španielska kuchyňa sa radí medzi tzv. stredomorské kuchyne, kde je základom jedálneho lístka olivový olej, olivy, strukoviny, zelenina, ovocie, ryby, plody mora a víno. Jednotlivými pokrmami s… Zistite viac

  • Cestoviny a CKD

    21. 8. 2020

    Keď sa povedia „cestoviny“, na myseľ vyskočia kúsky vysušeného a potom uvareného cesta a zároveň obľúbená príloha mnohých jedál. Napriek tomu, že nejde o pôvodne lokálnu potravinu, tešia sa ce… Zistite viac

  • Cestovateľský špeciál - Taliansko

    7. 8. 2020

    Talianska kuchyňa by sa dala definovať ako umenie výborne, zdravo a ľahko sa najesť. Jedlá sa vyznačujú až geniálnou jednoduchosťou, často sú zložené len z niekoľkých ingrediencií. Zistite viac

  • Ľahké letné pokrmy

    13. 7. 2020

    Príroda zariadila naše stravovacie návyky podľa ročného obdobia celkom jasne. V zime nás to ťahá k horúcemu čaju a hutným krémovým polievkam, zatiaľ čo v horúcich letných dňoch nás hlad a chuť… Zistite viac