• Nízkobielkovinová diéta ako systém

    8. 2. 2021

    Väčšine ľudí po oznámení diagnózy chronického ochorenia obličiek napadne v hlave viacero otázok. Napríklad ako sa s chorobou obličiek dá žiť? Čo je možné pre seba urobiť? Aké budú obmedzenia a… Zistite viac

  • Pohyb

    Pohybom k redukcii hmotnosti pri CKD

    13. 1. 2021

    Nadváha a následne obezita je v súčasnej „civilizovanej“ spoločnosti jedným z najčastejšie sa vyskytujúcich civilizačných (tzv. neinfekčných) ochorení. Ak dlhší čas prevažuje náš energetický p… Zistite viac

    Pohyb
  • Vianoce a chronické ochorenie obličiek

    14. 12. 2020

    Nielen stromček, ale aj vianočné koláče patria neodmysliteľne k vianočným sviatkom. Tie sa začínajú pripravovať už niekoľko dní, či skôr týždňov dopredu tak, aby boli správne uležané, krehké a… Zistite viac

  • Nízkobielkovinová múka

    9. 11. 2020

    Múka je už odpradávna hlavnou súčasťou našich jedálnych lístkov. V podstate je to rozomleté obilné zrno a používa sa v kuchyni na varenie, pečenie a iné tepelné úpravy mnohých jedál. Najčastej… Zistite viac

  • Cestovateľský špeciál - Španielsko

    23. 9. 2020

    Španielska kuchyňa sa radí medzi tzv. stredomorské kuchyne, kde je základom jedálneho lístka olivový olej, olivy, strukoviny, zelenina, ovocie, ryby, plody mora a víno. Jednotlivými pokrmami s… Zistite viac

  • Cestoviny a CKD

    21. 8. 2020

    Keď sa povedia „cestoviny“, na myseľ vyskočia kúsky vysušeného a potom uvareného cesta a zároveň obľúbená príloha mnohých jedál. Napriek tomu, že nejde o pôvodne lokálnu potravinu, tešia sa ce… Zistite viac

  • Cestovateľský špeciál - Taliansko

    7. 8. 2020

    Talianska kuchyňa by sa dala definovať ako umenie výborne, zdravo a ľahko sa najesť. Jedlá sa vyznačujú až geniálnou jednoduchosťou, často sú zložené len z niekoľkých ingrediencií. Zistite viac