Paradajková s hovädzím mäsom Do 80 min

Nutričné hodnoty

Energia 299 kcal / Bielkoviny 25 g / P (fosfor) 266 mg / K (draslík) 674 mg / Na (sodík) 179 mg

Ako na to?

Mäso zviažte kuchynským špagátikom do valčeka, zalejte litrom vody, pridajte olúpanú mrkvu, cibuľu a tymian a varte domäkka. Mäso vyberte a až vychladne, nakrájajte na plátky. Vývar preceďte a uchovajte. Maslo, olej a pokrájanú cibuľu dozlatista osmažte. Ďalej pridajte bobkové listy, čierne korenie aj nové korenie a krátko osmažte. Pridajte múku a opečte do svetlej zápražky, vsypte cukor a po minúte vmiešajte paradajkový pretlak. Prehrejte a podľa potreby zrieďte vývarom. Vyberte korenie a dochuťte soľou, škoricou a citrónovou kôrou aj šťavou. Tip: Hovädzie mäso môžeme nahradiť mletým mäsom. Paradajkový pretlak je možné zameniť za konzervované lúpané paradajky. Namiesto hladkej múky je možné zvýšiť porciu mrkvy, ktorú rozmixujeme a zahustíme tak šťavu. Ďalšia možnosť je maizena alebo Solamyl.Vhodný príkrm bezlepkové knedle alebo nízkobielkovinové cestoviny, ryža.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
hovädzieho predného bez kosti, krk 600g
1 mrkva, 1 väčšia cibuľa
vetvička tymianu
1 lyžica masla + lyžica olivového oleja
Korenie: 4 bobkové listy + 4 guľky korenia + 4 guľky nového korenia
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica trstinového cukru
1 stredne veľký paradajkový pretlak
soľ, štipka škorice,
citrónová šťava aj jemne nastrúhaná kôra

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek