Polievka s bylinkovými haluškami Do 60 min

Nutričné hodnoty
Energia 183 kcal / Bielkoviny 5 g / P (fosfor) 108 mg / K (draslík) 332 mg / Na (sodík) 7 mg
Ako na to?
Zeleninu očistite, pokrájajte a zalejte vývarom, osoľte a varte 40 minút. Hotový vývar dochuťte čiernym korením, bylinkami a nakoniec pridajte halušky. Halušky: Krupicu rozmiešajte s maslom, rozklepnutým vajcom, soľou a mletým muškátovým orechom a pridajte bylinky nadrobno nakrájané do cestíčka, premiešajte a lyžičkou tvorte halušky, ktoré nechajte povariť v polievke asi 10 min.
Čo budete potrebovať?
Surovina | Množství |
---|---|
zeleninového vývaru | 1500 ml |
kukueice | 100 g |
karfiolu | 100 g |
zelenej fazuľky | 100 g |
hrášku | 100 g |
jarnej mrkvy | 150 g |
mleté čiernie korenie, soľ, | |
jarné byliny (listy púpavy, žihĺava, žerucha, pažítka, petržlen) | |
krupice | 7 lyžíc |
másla | 2 lyžice |
vajca | 1 ks |
jarné byliny (listy púpavy, žihľava, žerucha, pažítka, petržlen) | |
štipka soli, muškátový kvet | |