Pruhované tortičky Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 592 kcal / Bielkoviny 5 g / P (fosfor) 115 mg / K (draslík) 233 mg / Na (sodík) 50 mg

Ako na to?

Očistené a nakrájané jahody krátko prevaríte s cukrom, len aby sa cukor rozpustil. Všetko potom rozmixujete. Želatínu vysypete do rajnice, pridajte 4 lyžice vody, nechajte napučať a potom jemne zahrejte, tak aby sa želatína rozpustila. Polovicu želatíny primiešate do jahôd. Sušienky rozmixujte, prilejte maslo, zamiešajte a hmotu vtlačte na dno do formičiek. Čokoládu + 150 g smotany nechajte vo vodnom kúpeli rozpustiť a pridajte zvyšnú želatínu, potom nechajte pri izbovej teplote vychladnúť. Vyšľahajte 200 g smotany do tuhej peny a potom zľahka vmiešajte rozpustenú čokoládu. Hotovú zmes rozdeľte do formičiek a dajte na pol hodiny stuhnúť. Zvyšnú smotanu vyšľahajte do peny. Do hotovej peny zašľahajte rozmixované jahody. Hotovú zmes rozdelíte do formičiek. 3 – 4 hodiny, najlepšie cez noc, necháte stuhnúť. Hotové tortičky vyberte z formičiek a ozdobte lístky z mäty a pocukrujte.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
jahôd 400 g
krupicový cukor 50 g
želatíny 10 g
nízkobielkovinových alebo bezlepkových sušienok 200 g
rozpusteného masla 80 g
bielej čokolády 200 g
smotany na šľahanie 36 % 500 g
lístky z mäty, práškový cukor, jahody

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek