Rizoto z hlivy ustricovitej Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 491 kcal / Bielkoviny 10 g / P (fosfor) 388 mg / K (draslík) 470 mg / Na (sodík) 802 mg

Ako na to?

Cibuľu pokrájame a osmažíme na oleji do zlatista. Hlivu pokrájame na rezančeky, nožičky na tenké plátky a pridáme ju k cibuli. Najprv ju krátko sprudka osmažíme, potom pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a vetvičky tymianu (množstvo podľa chuti), prikryjeme a za občasného premiešania na miernom ohni podusíme cca 5 minút. Podlievať nie je väčšinou nutné, hliva obsahuje tekutiny dosť. Z podusenej hlivy vyberieme vetvičky z tymianu, pridáme varenú ryžu, dochutíme podľa chuti ešte soľou, čiernym korením a prípadne ešte cesnakom. Pred podávaním môžeme dozdobiť vetvičkou tymianu alebo posypať čerstvo nasekanou lahôdkovou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
hlíva ústřičná 100 g
hliva ustricovitá 100 g
ryže 100 g
cibule 30 g
cesnak
tymian
soľ, čierne korenie
olej 10 g

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek