Rizoto z hlivy ustricovitej Do 30 min

Nutričné hodnoty
Energia 491 kcal / Bielkoviny 10 g / P (fosfor) 388 mg / K (draslík) 470 mg / Na (sodík) 802 mg
Ako na to?
Cibuľu pokrájame a osmažíme na oleji do zlatista. Hlivu pokrájame na rezančeky, nožičky na tenké plátky a pridáme ju k cibuli. Najprv ju krátko sprudka osmažíme, potom pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a vetvičky tymianu (množstvo podľa chuti), prikryjeme a za občasného premiešania na miernom ohni podusíme cca 5 minút. Podlievať nie je väčšinou nutné, hliva obsahuje tekutiny dosť. Z podusenej hlivy vyberieme vetvičky z tymianu, pridáme varenú ryžu, dochutíme podľa chuti ešte soľou, čiernym korením a prípadne ešte cesnakom. Pred podávaním môžeme dozdobiť vetvičkou tymianu alebo posypať čerstvo nasekanou lahôdkovou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.