Silvestrovská cesnaková nátierka Do 10 min

Nutričné hodnoty

Energia 0 kcal / Bielkoviny 0 g / P (fosfor) 9 mg / K (draslík) 28 mg / Na (sodík) 3 mg

Ako na to?

Maslo so soľou a čiernym korením vyšľaháme do peny. Do základu pridáme rozotretý cesnak – všetko premiešame. Nakrájame pečivo – pre vás je vhodné nízkobielkovinové, kukuričné alebo bezlepkové, ktoré natierame alebo zdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška. Pečivo dozdobíme – kyslou uhorkou, plátkom cibule, petržlenom, sterilizovanou kapiou, osminkou paradajky. Tip: do základu môžete primiešať 2 lyžice kečupu, zmeníte farbu, ale aj zjemníte chuť.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
zmäknutého masla 100 g
4‒6 stroužků česneku
strúčikov cesnaku
¼ lyžičky mletého čierneho korenia, soľ
3 stredné kyslé uhorky

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek