Silvestrovská syrová nátierka Do 10 min

Nutričné hodnoty

Energia 155 kcal / Bielkoviny 2 g / P (fosfor) 43 mg / K (draslík) 10 mg / Na (sodík) 81 mg

Ako na to?

Zmäknuté maslo alebo tuk rozšľaháme s taveným syrom do peny. Dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a je to hotové. Nakrájame pečivo pre hostí a pre seba bezlepkové alebo nízkobielkovinové. Penu zdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška. Na jednotlivé kanapky položíme šunku – plátok šunky rozkrojíme na štyri diely. Uvarené vajce rozrežeme na osminky. Sterilizovanú uhorku – nakrájam na tenké kolieska alebo nastrúham na jemnom strúhadle.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
tavený syr 50 g
masla alebo rastlinného tuku (lepšie sa rozotiera a je vhodný pre tých, ktorí majú vyšší cholesterol) 80 g
Čierne korenie, pažítka

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek