Tekvicové valčeky s javorovou horčicou Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 316 kcal / Bielkoviny 7 g / P (fosfor) 185 mg / K (draslík) 836 mg / Na (sodík) 830 mg

Ako na to?

Rúru predhrejte na 200 °C. Plech vyložte papierom na pečenie. Tekvicu premiešajte s 1 lyžicou oleja a rovnomerne rozotrite na plech. Pečte, aby zmäkla natoľko, že do nej pohodlne zapichnete vidličku, trvá to asi 12 – 15 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Upečenú tekvicu vložte do robota spolu s cibuľou, cesnakom, strúhankou, cícerovou múkou, paprikou, soľou a čiernym korením spracujte na hmotu. Z hmoty vytvarujte asi 3 – 4 cm dlhé valčeky. Opekajte na oleji dohneda, asi 4 minúty každú stranu. Podávajte s omáčkou. Omáčka: Všetky prísady zmiešajte a podľa uváženia dochuťte.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
maslová tekvica – olúpanej a nakrájanej na drobné kocky 500 g
1 lyžica oleja
1 cibuľa, strúčik cesnaku
strúhanka z bieleho pečiva alebo bezlepkového pečiva 80 g
1 polievková lyžica cícerovej múky
½ kávovej lyžičky sladkej papriky
soľ, čierne korenie
Omáčka:
3 lyžica dijonskej horčice
2 lyžice javorového sirupu
3 lyžičky omáčky sriracha (čili omáčky) alebo podľa chuti

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek