Toasty s paradajkami a tuniakom Do 30 min

Nutričné hodnoty
Energia 399,6 kcal / Bielkoviny 9,3 g / P (fosfor) 106,2 mg / K (draslík) 376,6 mg / Na (sodík) 186,9 mg
Ako na to?
Chlieb alebo bagetu nakrájame na plátky, ktoré opečieme. Paradajky sparíme, olúpeme, odstránime zrniečka a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame ich s olivovým olejom, cesnakom a bazalkou. Zvlášť si zmiešame tuniaka, majonézu, citrónovú šťavu, korenie a worcestrovú omáčku. Na opečené chlebíky nakladieme najskôr paradajky a na ne zmes s tuniakom a ozdobíme lístkami bazalky.
Čo budete potrebovať?
Surovina | Množství |
---|---|
biely chlieb (nízkobielkovinový) | 100 g |
rajčiny | 100 g |
olivový olej | 5 ml (1 lžička) |
cesnak | 2 g |
čerstvá bazalka | 5 g (1 lyžička) |
tuniak v plechovke | 30 g |
majonéza (80% tuku) | 10 g |
citrónová šťava | 5 ml (1 lžička) |
worcestrová omáčka | 2 ml (½ lžička) |