Toasty s paradajkami a tuniakom Do 30 min

Nutričné hodnoty

Energia 399,6 kcal / Bielkoviny 9,3 g / P (fosfor) 106,2 mg / K (draslík) 376,6 mg / Na (sodík) 186,9 mg

Ako na to?

Chlieb alebo bagetu nakrájame na plátky, ktoré opečieme. Paradajky sparíme, olúpeme, odstránime zrniečka a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame ich s olivovým olejom, cesnakom a bazalkou. Zvlášť si zmiešame tuniaka, majonézu, citrónovú šťavu, korenie a worcestrovú omáčku. Na opečené chlebíky nakladieme najskôr paradajky a na ne zmes s tuniakom a ozdobíme lístkami bazalky.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
biely chlieb (nízkobielkovinový) 100 g
rajčiny 100 g
olivový olej 5 ml (1 lžička)
cesnak 2 g
čerstvá bazalka 5 g (1 lyžička)
tuniak v plechovke 30 g
majonéza (80% tuku) 10 g
citrónová šťava 5 ml (1 lžička)
worcestrová omáčka 2 ml (½ lžička)

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek