Veľkonočný baránok Do 60 min

Nutričné hodnoty
Energia 329 kcal / Bielkoviny 3 g / P (fosfor) 38,7 mg / K (draslík) 48,5 mg / Na (sodík) 17 mg
Ako na to?
Forma – veľká keramická Vymazanie – maslo alebo iný tuk, hrubá alebo kukuričná múka Deň vopred namočíme hrozienka do rumu Múku s kypriacim práškom, cukrom, škoricou, orechmi + hrozienkami zmiešame Ďalej pridáme jablká, oleje, vajcia, med – všetko spojíme na cesto Cesto naplníme do vymastenej a vysypanej formy Pečieme pri 180 °C asi 30 minút a potom dopekáme na 160 °C asi 30 min. Po upečení necháme barančeka vychladnúť a potom opatrne vyklopíme a pocukrujeme Tip: Do základu je možné pridať 2 nastrúhané jablká – cesto bude vláčnejšie.