Zapečené smotanové zemiaky Nad 60 min

Nutričné hodnoty

Energia 353,7 kcal / Bielkoviny 11,7 g / P (fosfor) 281,5 mg / K (draslík) 783,5 mg / Na (sodík) 178,3 mg

Ako na to?

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a uvaríme. Korenie si dáme do hrnčeka, pridáme vodu a uvaríme vývar. Z cibule a oleja a múky pripravíme svetlú zápražku. Hotovú zápražku ľahko rozriedime vývarom a pridáme kyslú smotanu. Do vymastenej formy pokladáme uvarené zemiaky, ktoré zalejeme zápražkou. Na zemiaky nasypeme nastrúhaný syr a pečieme do zlatista.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
zemiaky 150 g
olej
cibuľa 15 g
múka hladká 5 g
kyslá smotana 30 g
tuk 10 g
parmezán 20 g
Na vývar:
bobkový list, cibuľa, tymián, nové korenie, čierne korenie

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek