Zeleninový ľahký šalát s bulgurom Do 40 min

Nutričné hodnoty

Energia 448 kcal / Bielkoviny 9 g / P (fosfor) 250 mg / K (draslík) 690 mg / Na (sodík) 290 mg

Ako na to?

Bulgur zalejeme vriacou vodou a necháme 25 – 30 minút napučiavať. Potom scedíme. Lístky zelenej petržlenovej vňate pokrájame nahrubo. Cibuľku pokrájame najemno. Sterilizované paradajky pokrájame na kocky. Všetko pridáme k bulguru a premiešame. Ďalej pridáme pokrájanú mätu, citrónovú šťavu, olej, osolíme, ochutíme a premiešame. V miskách dozdobíme ľadovým alebo hlávkovým šalátom.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
Bulgur 100 g
Paradajky sterilizované, lúpané 6 kusov
Cibuľka najlepšie jarná 2 ks
Olej olivový 4 lyžica
Petržlenová hladkolistá vňať 1 zväzok alebo zo záhradky
Mäta čerstvá nasekaná 2 – 3 lyžice ideálne zo záhradky
Ochutenie: šťava z 2 ks citrónov, čierne korenie mleté, soľ
Ozdoba – ľadový alebo hlávkový šalát

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek