Zeleninový šalát s ryžovými rezancami Do 20 min

Nutričné hodnoty

Energia 118 kcal / Bielkoviny 4 g / P (fosfor) 114 mg / K (draslík) 442 mg / Na (sodík) 1 264 mg

Ako na to?

Uvarené ryžové rezance dáme do misy a pridáme paradajky, mätu, šalát, koriander, uhorku. Potom si pripravíme zálievku, kde rozšľaháme omáčku, limetkovú šťavu, cukor, citrónovú trávu, čili papričku. Hotovú zálievku nalejeme na šalát a premiešame. Je možné pridať 30 g nesolených, posekaných, nasucho opečených arašidov. Zvýšite energetickú hodnotu šalátu.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
ryžových rezancov (môžu sa použiť aj bezlepkové, nízkobielkovinové cestoviny) 200 g
šalátová uhorka zbavená semienok a nakrájaná na plátky 1
prepolených cherry paradajok 200 g
Hrsť čerstvých mätových lístkov
Hrsť čerstvých koriandrových lístkov
Hrsť nakrájaného ľadového šaláti
kvalitnej rybacej omáčky 80 ml
šťavy z limetky 60 ml
hnedého cukru 3 lyžičky
pokrájaná citrónová tráva
čili papričky nakrájanej najemno ½ ks

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek