Zeleninový šalát s ryžovými rezancami Do 20 min

Nutričné hodnoty
Energia 118 kcal / Bielkoviny 4 g / P (fosfor) 114 mg / K (draslík) 442 mg / Na (sodík) 1 264 mg
Ako na to?
Uvarené ryžové rezance dáme do misy a pridáme paradajky, mätu, šalát, koriander, uhorku. Potom si pripravíme zálievku, kde rozšľaháme omáčku, limetkovú šťavu, cukor, citrónovú trávu, čili papričku. Hotovú zálievku nalejeme na šalát a premiešame. Je možné pridať 30 g nesolených, posekaných, nasucho opečených arašidov. Zvýšite energetickú hodnotu šalátu.
Čo budete potrebovať?
Surovina | Množství |
---|---|
ryžových rezancov (môžu sa použiť aj bezlepkové, nízkobielkovinové cestoviny) | 200 g |
šalátová uhorka zbavená semienok a nakrájaná na plátky | 1 |
prepolených cherry paradajok | 200 g |
Hrsť čerstvých mätových lístkov | |
Hrsť čerstvých koriandrových lístkov | |
Hrsť nakrájaného ľadového šaláti | |
kvalitnej rybacej omáčky | 80 ml |
šťavy z limetky | 60 ml |
hnedého cukru | 3 lyžičky |
pokrájaná citrónová tráva | |
čili papričky nakrájanej najemno | ½ ks |