Zemiakový šalát „český klasik“ (s majonézou) Do 15 min

Nutričné hodnoty

Energia 374 kcal / Bielkoviny 6,4 g / P (fosfor) 181 mg / K (draslík) 781 mg / Na (sodík) 209 mg

Ako na to?

Zemiaky pred varením ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a necháme ich namočené aspoň 2 hodiny vylúhovať. Potom z nich vodu zlejeme a v novej vode ich uvaríme domäkka. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a povaríme do zmäknutia. Zemiaky a zeleninu necháme vychladnúť a nakrájané na kocky ich zmiešame vo väčšej mise. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, sterilizovanú uhorku, hrášok a všetko spojíme s majonézou. Nakoniec dochutíme soľou, štipkou čierneho korenia, horčice a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Čo budete potrebovať?

Surovina Množství
varených zemiakov 150 g
varenej mrkvy 40 g
sterilizovaného hrášku 20 g
sterilizovaných uhoriek 30 g
vareného zeleru 30 g
surovej cibule 20 g
majonézy 30 g
štipka horčice, soľ, čierne korenie.

© 2016 Diéta pri chronickom ochorení obličiek