Zemiakový šalát s kyslou smotanou Do 15 min

Nutričné hodnoty
Energia 254 kcal / Bielkoviny 7,1 g / P (fosfor) 131 mg / K (draslík) 845 mg / Na (sodík) 94 mg
Ako na to?
Zemiaky pred varením ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a necháme ich namočené aspoň 2 hodiny vylúhovať. Potom z nich vodu zlejeme a v novej vode ich uvaríme domäkka. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a povaríme do zmäknutia. Zemiaky a zeleninu necháme vychladnúť, nakrájame ich na kocky a zmiešame ich s nadrobno nasekanou cibuľkou, sterilizovaným hráškom a uhorkami. Zmes premiešame s kyslou smotanou a dochutíme štipkou čierneho korenia, horčice, soli a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.