Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Špagety s baklažánom a čiernymi olivami

Nutričné hodnoty

  • Energia 451,4 kcal
  • Bielkoviny 11,3 g
  • P (fosfor) 94,6 mg
  • K (draslík) 310 mg
  • Na (sodík) 8,8 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
nízkobielkovinové špagety100 g
baklažán50 g
paradajková salsa (drvené paradajky s bylinkami)30 ml
čierne olivy25 g
zelerová vňať2 g
cesnak
olivový olej5 ml
oregano

Ako na to?

Baklažány nakrájame na širšie kolieska, posypeme soľou a necháme vypotiť. Po niekoľkých minútach spláchneme soľ vodou a baklažány osušíme papierovou utierkou. Kolieska osmažíme na panvici a poukladáme na papierový obrúsok, aby sa vsiakol prebytočný olej. Nakrájame na plátky. V rovnakej panvici na troche oleja podusíme olivy, nakrájaný cesnak a nasekanú vňať. Pridáme paradajkovou omáčku a baklažány a varíme pri vysokej teplote. Nakoniec pridáme hotové cestoviny a niekoľko minút zohrejeme. Pred podávaním posypeme oreganom.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek