Do 60 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
nízkobielkovinové špagety | 100 g |
baklažán | 50 g |
paradajková salsa (drvené paradajky s bylinkami) | 30 ml |
čierne olivy | 25 g |
zelerová vňať | 2 g |
cesnak | |
olivový olej | 5 ml |
oregano |
Ako na to?
Baklažány nakrájame na širšie kolieska, posypeme soľou a necháme vypotiť. Po niekoľkých minútach spláchneme soľ vodou a baklažány osušíme papierovou utierkou. Kolieska osmažíme na panvici a poukladáme na papierový obrúsok, aby sa vsiakol prebytočný olej. Nakrájame na plátky. V rovnakej panvici na troche oleja podusíme olivy, nakrájaný cesnak a nasekanú vňať. Pridáme paradajkovou omáčku a baklažány a varíme pri vysokej teplote. Nakoniec pridáme hotové cestoviny a niekoľko minút zohrejeme. Pred podávaním posypeme oreganom.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek