Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Špenátová polievka s parmezánom

Nutričné hodnoty

  • Energia 250 kcal
  • Bielkoviny 8 g
  • P (fosfor) 201 mg
  • K (draslík) 225 mg
  • Na (sodík) 949 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
vody300 ml
maslo20 g
nízkobielkovinová múka5 g
strúhaný parmezán20 g
špenát30 g
cesnak na ochutenie
soľ, čierne korenie

Ako na to?

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme studenou vodou, premiešame, osolíme a povaríme. Na masle podusíme špenát, roztlačíme strúčik cesnaku, pridáme zápražku a krátko povaríme. Polievku ozdobíme nastrúhaným parmezánom.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek