Do 60 min

Čo budete potrebovať
| SUROVINA | MNOŽSTVO |
|---|---|
| maslo | 70 g |
| cibuľa nakrájaná nadrobno | 1 |
| tekvica o veľkosti asi 1 kg - ošúpeme a nakrájame | 1 |
| ryža | 300 g |
| suché biele víno | 250 ml |
| kurací vývar (pripravený doma) | 1,5 l |
| strúhaný parmezán | 100 g |
| mascarpone | 120 g |
| soľ, čierne korenie |
Ako na to?
V panvici rozohrejte maslo, prihoďte cibuľu a nechajte ju 5 minút mäknúť. Do takto pripraveného základu, pridajte tekvicu a opečte 10 minút. Potom pridajte ryžu a víno a miešajte 2 – 3 minúty tak, aby sa časť vína odparila. Postupne prilievajte vývar, miešajte a varte 25 – 30 minút, kým nie je ryža uvarená al dente (na zhryz). Vmiešajte parmezán, osoľte a okoreňte a ozdobte mascarpone.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek
