Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Tekvicové rizoto

Nutričné hodnoty

  • Energia 538 kcal
  • Bielkoviny 15 g
  • P (fosfor) 331 mg
  • K (draslík) 552 mg
  • Na (sodík) 238 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
maslo70 g
cibuľa nakrájaná nadrobno1
tekvica o veľkosti asi 1 kg - ošúpeme a nakrájame1
ryža300 g
suché biele víno250 ml
kurací vývar (pripravený doma)1,5 l
strúhaný parmezán100 g
mascarpone120 g
soľ, čierne korenie

Ako na to?

V panvici rozohrejte maslo, prihoďte cibuľu a nechajte ju 5 minút mäknúť. Do takto pripraveného základu, pridajte tekvicu a opečte 10 minút. Potom pridajte ryžu a víno a miešajte 2 – 3 minúty tak, aby sa časť vína odparila. Postupne prilievajte vývar, miešajte a varte 25 – 30 minút, kým nie je ryža uvarená al dente (na zhryz). Vmiešajte parmezán, osoľte a okoreňte a ozdobte mascarpone.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek