Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Tekvicové valčeky s javorovou horčicou

Nutričné hodnoty

  • Energia 316 kcal
  • Bielkoviny 7 g
  • P (fosfor) 185 mg
  • K (draslík) 836 mg
  • Na (sodík) 830 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
maslová tekvica - olúpaná a nakrájaná na malé kocky500 g
oleje1 lyžice
cibuľa1
strúčik cesnaku
strúhanka z bieleho chleba alebo bezlepková strúhanka80 g
cícerová múka1 polievková lyžica
sl. paprika½ kávové lyžičky
soľ, čierne korenie
Omáčka:
Dijonská horčica3 lyžice
javorový sirup2 lyžice
omáčka sriracha (chilli omáčka) alebo podľa chuti3 lyžičky

Ako na to?

Rúru predhrejte na 200 °C. Plech vyložte papierom na pečenie. Tekvicu premiešajte s 1 lyžicou oleja a rovnomerne rozotrite na plech. Pečte, aby zmäkla natoľko, že do nej pohodlne zapichnete vidličku, trvá to asi 12 – 15 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Upečenú tekvicu vložte do robota spolu s cibuľou, cesnakom, strúhankou, cícerovou múkou, paprikou, soľou a čiernym korením spracujte na hmotu. Z hmoty vytvarujte asi 3 – 4 cm dlhé valčeky. Opekajte na oleji dohneda, asi 4 minúty každú stranu. Podávajte s omáčkou. Omáčka: Všetky prísady zmiešajte a podľa uváženia dochuťte.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek