Do 30 min

Čo budete potrebovať
| SUROVINA | MNOŽSTVO |
|---|---|
| maslová tekvica - olúpaná a nakrájaná na malé kocky | 500 g |
| oleje | 1 lyžice |
| cibuľa | 1 |
| strúčik cesnaku | |
| strúhanka z bieleho chleba alebo bezlepková strúhanka | 80 g |
| cícerová múka | 1 polievková lyžica |
| sl. paprika | ½ kávové lyžičky |
| soľ, čierne korenie | |
| Omáčka: | |
| Dijonská horčica | 3 lyžice |
| javorový sirup | 2 lyžice |
| omáčka sriracha (chilli omáčka) alebo podľa chuti | 3 lyžičky |
Ako na to?
Rúru predhrejte na 200 °C. Plech vyložte papierom na pečenie. Tekvicu premiešajte s 1 lyžicou oleja a rovnomerne rozotrite na plech. Pečte, aby zmäkla natoľko, že do nej pohodlne zapichnete vidličku, trvá to asi 12 – 15 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Upečenú tekvicu vložte do robota spolu s cibuľou, cesnakom, strúhankou, cícerovou múkou, paprikou, soľou a čiernym korením spracujte na hmotu. Z hmoty vytvarujte asi 3 – 4 cm dlhé valčeky. Opekajte na oleji dohneda, asi 4 minúty každú stranu. Podávajte s omáčkou. Omáčka: Všetky prísady zmiešajte a podľa uváženia dochuťte.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek
