Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 15 min

Teplý zemiakový šalát

Nutričné hodnoty

  • Energia 316 kcal
  • Bielkoviny 4,9 g
  • P (fosfor) 148 mg
  • K (draslík) 887 mg
  • Na (sodík) 374 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
varené zemiaky200 g
sterilizované uhorky25 g
nálev z uhoriek
horčica10 g
oleje10 g
štipka mletého korenia
cukor5 g
pažítka

Ako na to?

Zemiaky pred varením ošúpme, pokrájame na menšie kúsky a necháme ich namočené aspoň 2 hodiny vylúhovať. Potom z nich vodu zlejeme a v novej vode ich uvaríme domäkka. Ešte horúce ich opatrne nakrájame na drobnejšie kocky, rovnako ako cibuľu a nakladané uhorky. Všetko zmiešame a zalejeme marinádou zo zvyšných ingrediencií. Ozdobíme jemne sekanou čerstvou pažítkou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek