Do 30 min

Čo budete potrebovať
| SUROVINA | MNOŽSTVO |
|---|---|
| Biely chlieb (s nízkym obsahom bielkovín) | 100 g |
| tuniak v plechovke | 30 g |
| paradajky | 100 g |
| cesnak | 2 g |
| čerstvá bazalka | 5 g (1 lyžička) |
| olivový olej | 5 ml (1 lyžička) |
| majonéza (80 % tuku) | 10 g |
| citrónová šťava | 5 ml (1 lyžička) |
| worcestrová omáčka | 2 ml (½ lyžička) |
Ako na to?
Chlieb alebo bagetu nakrájame na plátky, ktoré opečieme. Paradajky sparíme, olúpeme, odstránime zrniečka a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame ich s olivovým olejom, cesnakom a bazalkou. Zvlášť si zmiešame tuniaka, majonézu, citrónovú šťavu, korenie a worcestrovú omáčku. Na opečené chlebíky nakladieme najskôr paradajky a na ne zmes s tuniakom a ozdobíme lístkami bazalky.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek
