Do 30 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
Biely chlieb (s nízkym obsahom bielkovín) | 100 g |
tuniak v plechovke | 30 g |
paradajky | 100 g |
cesnak | 2 g |
čerstvá bazalka | 5 g (1 lyžička) |
olivový olej | 5 ml (1 lyžička) |
majonéza (80 % tuku) | 10 g |
citrónová šťava | 5 ml (1 lyžička) |
worcestrová omáčka | 2 ml (½ lyžička) |
Ako na to?
Chlieb alebo bagetu nakrájame na plátky, ktoré opečieme. Paradajky sparíme, olúpeme, odstránime zrniečka a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame ich s olivovým olejom, cesnakom a bazalkou. Zvlášť si zmiešame tuniaka, majonézu, citrónovú šťavu, korenie a worcestrovú omáčku. Na opečené chlebíky nakladieme najskôr paradajky a na ne zmes s tuniakom a ozdobíme lístkami bazalky.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek