Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 30 min

Toasty s paradajkami a tuniakom

Nutričné hodnoty

  • Energia 399,6 kcal
  • Bielkoviny 9,3 g
  • P (fosfor) 106,2 mg
  • K (draslík) 376,6 mg
  • Na (sodík) 186,9 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
Biely chlieb (s nízkym obsahom bielkovín)100 g
tuniak v plechovke30 g
paradajky100 g
cesnak2 g
čerstvá bazalka5 g (1 lyžička)
olivový olej5 ml (1 lyžička)
majonéza (80 % tuku)10 g
citrónová šťava5 ml (1 lyžička)
worcestrová omáčka2 ml (½ lyžička)

Ako na to?

Chlieb alebo bagetu nakrájame na plátky, ktoré opečieme. Paradajky sparíme, olúpeme, odstránime zrniečka a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame ich s olivovým olejom, cesnakom a bazalkou. Zvlášť si zmiešame tuniaka, majonézu, citrónovú šťavu, korenie a worcestrovú omáčku. Na opečené chlebíky nakladieme najskôr paradajky a na ne zmes s tuniakom a ozdobíme lístkami bazalky.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek