Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Veľkonočný baránok

Nutričné hodnoty

  • Energia 329 kcal
  • Bielkoviny 3 g
  • P (fosfor) 38,7 mg
  • K (draslík) 48,5 mg
  • Na (sodík) 17 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
cukor, môže to byť aj trstinový cukor100 g
rumu50 ml
bezlepková múka250 g
hrozienka namočené v rume20 g
prášok do pečiva bez fosfátov1 balík
mleté vlašské orechy20 g
vajcia4
oleje200 ml
škorica1 lyžice
medu3 pol. lyžice

Ako na to?

Forma – veľká keramická Vymazanie – maslo alebo iný tuk, hrubá alebo kukuričná múka Deň vopred namočíme hrozienka do rumu Múku s kypriacim práškom, cukrom, škoricou, orechmi + hrozienkami zmiešame Ďalej pridáme jablká, oleje, vajcia, med – všetko spojíme na cesto Cesto naplníme do vymastenej a vysypanej formy Pečieme pri 180 °C asi 30 minút a potom dopekáme na 160 °C asi 30 min. Po upečení necháme barančeka vychladnúť a potom opatrne vyklopíme a pocukrujeme Tip: Do základu je možné pridať 2 nastrúhané jablká – cesto bude vláčnejšie.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek