Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Nad 60 min

Zapečené smotanové zemiaky

Nutričné hodnoty

  • Energia 353,7 kcal
  • Bielkoviny 11,7 g
  • P (fosfor) 281,5 mg
  • K (draslík) 783,5 mg
  • Na (sodík) 178,3 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
zemiaky150 g
cibuľa15 g
hladká múka5 g
kyslá smotana30 g
tuk10 g
parmezán20 g
Na vývar:
bobkový list, cibuľa, tymián, nové korenie, čierne korenie

Ako na to?

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a uvaríme. Korenie si dáme do hrnčeka, pridáme vodu a uvaríme vývar. Z cibule a oleja a múky pripravíme svetlú zápražku. Hotovú zápražku ľahko rozriedime vývarom a pridáme kyslú smotanu. Do vymastenej formy pokladáme uvarené zemiaky, ktoré zalejeme zápražkou. Na zemiaky nasypeme nastrúhaný syr a pečieme do zlatista.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek