Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Zapečené špenátové zemiaky

Nutričné hodnoty

  • Energia 334 kcal
  • Bielkoviny 9 g
  • P (fosfor) 262 mg
  • K (draslík) 1253 mg
  • Na (sodík) 57 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
zemiaky150 g
cibuľa20 g
nízkobielkovinová múka5 g
kyslá smotana30 g
maslo10 g
mrazený špenát100 g

Ako na to?

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a uvaríme. Z cibule, masla a múky pripravíme svetlú zápražku. Hotovú zápražku ľahko rozriedime vodou a pridáme kyslú smotanu. Do vymastenej formy poukladáme uvarené zemiaky s kúskami špenátu a zalejeme smotanovou zápražkou. Zapečieme dozlatista.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek