Nad 60 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
tekvice | 250 g |
cibuľa | 50 g |
paprika | 25 g |
cuketa | 65 g |
paradajky | 125 g |
olivový olej | 5 ml |
ryža | 50 g |
čierne korenie, provensálske bylinky, cesnak (alebo rozmarín) |
Ako na to?
Zeleninu si umyjeme, ošúpeme a zbavíme zrniečok (paradajky, paprika, tekvica) a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji si na hlbšej panvici alebo pekáči osmažíme cibuľu a cesnak. Keď ľahko zhnednú, pridávame ostatnú zeleninu v tomto poradí: cukety, papriky, provensálske bylinky a korenie, tekvica. Na oleji za občasného miešania ľahko osmažíme. Pridáme paradajky, priklopíme a na miernom ohni varíme asi hodinu. Zeleninu potom opatrne obrátime a povaríme (opečieme) posledných 10 min. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujeme s ryžou.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek