Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Nad 60 min

Zelenina na provensálsky spôsob s ryžou

Nutričné hodnoty

  • Energia 357,5 kcal
  • Bielkoviny 10 g
  • P (fosfor) 139,8 mg
  • K (draslík) 673,2 mg
  • Na (sodík) 18,4 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
tekvice250 g
cibuľa50 g
paprika25 g
cuketa65 g
paradajky125 g
olivový olej5 ml
ryža50 g
čierne korenie, provensálske bylinky, cesnak (alebo rozmarín)

Ako na to?

Zeleninu si umyjeme, ošúpeme a zbavíme zrniečok (paradajky, paprika, tekvica) a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji si na hlbšej panvici alebo pekáči osmažíme cibuľu a cesnak. Keď ľahko zhnednú, pridávame ostatnú zeleninu v tomto poradí: cukety, papriky, provensálske bylinky a korenie, tekvica. Na oleji za občasného miešania ľahko osmažíme. Pridáme paradajky, priklopíme a na miernom ohni varíme asi hodinu. Zeleninu potom opatrne obrátime a povaríme (opečieme) posledných 10 min. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujeme s ryžou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek