Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
baklažán | 50 g |
zelená paprika | 50 g |
cibuľa | 25 g |
paradajky | 50 g |
olivový olej | 30 ml |
vinný ocot | 10 ml |
čierne korenie | 1 g |
Ako na to?
Baklažán nakrájame na tenké plátky. Tie osolíme a necháme chvíľu vypotiť, vzniknutú tekutinu umyjeme vodou a baklažány osušíme. Z paprík odstránime stopku a zrniečka a rozkrojíme ich pozdĺžne na 4 rovnaké časti. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Paradajky sparíme, zbavíme šupky a rozkrojíme na polovicu. Veľkú zapekaciu misu alebo pekáč zľahka potrieme olejom a umiestnime tam zeleninu. Okoreníme podľa chuti a pokvapkáme 3 lyžicami oleja. Pečieme na 200 ° C počas 35 min. Po upečení vyberieme misu z rúry a necháme úplne vychladnúť, potom dáme do chladničky. Niekoľko minút pred podávaním môžeme zeleninu pokvapkať zálievkou vinaigrette, pripravenou z olivového oleja, citrónovej šťavy, vínneho octu, horčice, korenia a soli.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek