Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 40 min

Zeleninový ľahký šalát s bulgurom

Nutričné hodnoty

  • Energia 448 kcal
  • Bielkoviny 9 g
  • P (fosfor) 250 mg
  • K (draslík) 690 mg
  • Na (sodík) 290 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
Bulgur100 g
Paradajky sterilizované, olúpané6 ks
Cibuľa, najlepšie jarná2 ks
Olej olivový4 lyžice
Petržlenová vňať hladká1 zväzok alebo zo záhrady
Čerstvá mäta, nasekaná2–3 lyžicu, najlepšie zo záhrady
Príchuť: šťava z 2 citrónov, mleté korenie, soľ
Príloha - ľadový alebo hlávkový šalát

Ako na to?

Bulgur zalejeme vriacou vodou a necháme 25 – 30 minút napučiavať. Potom scedíme. Lístky zelenej petržlenovej vňate pokrájame nahrubo. Cibuľku pokrájame najemno. Sterilizované paradajky pokrájame na kocky. Všetko pridáme k bulguru a premiešame. Ďalej pridáme pokrájanú mätu, citrónovú šťavu, olej, osolíme, ochutíme a premiešame. V miskách dozdobíme ľadovým alebo hlávkovým šalátom.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek