Do 40 min

Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
Bulgur | 100 g |
Paradajky sterilizované, olúpané | 6 ks |
Cibuľa, najlepšie jarná | 2 ks |
Olej olivový | 4 lyžice |
Petržlenová vňať hladká | 1 zväzok alebo zo záhrady |
Čerstvá mäta, nasekaná | 2–3 lyžicu, najlepšie zo záhrady |
Príchuť: šťava z 2 citrónov, mleté korenie, soľ | |
Príloha - ľadový alebo hlávkový šalát |
Ako na to?
Bulgur zalejeme vriacou vodou a necháme 25 – 30 minút napučiavať. Potom scedíme. Lístky zelenej petržlenovej vňate pokrájame nahrubo. Cibuľku pokrájame najemno. Sterilizované paradajky pokrájame na kocky. Všetko pridáme k bulguru a premiešame. Ďalej pridáme pokrájanú mätu, citrónovú šťavu, olej, osolíme, ochutíme a premiešame. V miskách dozdobíme ľadovým alebo hlávkovým šalátom.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek