Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 20 min

Zeleninový šalát s pršutom a jahodami

Nutričné hodnoty

  • Energia 186 kcal
  • Bielkoviny 10 g
  • P (fosfor) 127 mg
  • K (draslík) 485 mg
  • Na (sodík) 276 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
čerstvé jahody300 g
valeriánky100 g
šalátová uhorka1
olivového oleje2 lžíce
šťava z jedného bio citróna
niekoľko kvapiek balzamikového octu, čierne korenie
prosciutto100 g

Ako na to?

Všetku umytú zeleninu a ovocie necháme odkvapkať. Potom všetko nakrájame na menšie kúsky, ochutíme – čiernym korením, štipkou soli – a pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou a octom. Na záver na každý tanier pridáme kúsok pršuta (asi 30 g/na jednu porciu) pršut je možné zameniť za kuracie alebo hovädzie mäso. Len je nutné dodržiavať odporúčané množstvo. Do šalátu môžete pridať opečené krutóniky z nízkobielkovinového alebo bezlepkového pečiva.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek