Do 20 min

Čo budete potrebovať
| SUROVINA | MNOŽSTVO |
|---|---|
| čerstvé jahody | 300 g |
| valeriánky | 100 g |
| šalátová uhorka | 1 |
| olivového oleje | 2 lžíce |
| šťava z jedného bio citróna | |
| niekoľko kvapiek balzamikového octu, čierne korenie | |
| prosciutto | 100 g |
Ako na to?
Všetku umytú zeleninu a ovocie necháme odkvapkať. Potom všetko nakrájame na menšie kúsky, ochutíme – čiernym korením, štipkou soli – a pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou a octom. Na záver na každý tanier pridáme kúsok pršuta (asi 30 g/na jednu porciu) pršut je možné zameniť za kuracie alebo hovädzie mäso. Len je nutné dodržiavať odporúčané množstvo. Do šalátu môžete pridať opečené krutóniky z nízkobielkovinového alebo bezlepkového pečiva.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek
