Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 20 min

Zeleninový šalát s ryžovými rezancami

Nutričné hodnoty

  • Energia 118 kcal
  • Bielkoviny 4 g
  • P (fosfor) 114 mg
  • K (draslík) 442 mg
  • Na (sodík) 1264 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
ryžové rezance (možno použiť aj bezlepkové cestoviny s nízkym obsahom bielkovín)200 g
šalátová uhorka zbavená semien a nakrájaná na plátky1
cherry paradajky rozpolené na polovice200 g
hrsť čerstvých lístkov mäty
hrsť čerstvých listov koriandra
hrsť nakrájaného ľadového šalátu
kvalitné rybie omáčky80 ml
limetková šťava 3 lž.60 ml
nasekaná citrónová tráva
chilli papričky nakrájané nadrobno½ ks

Ako na to?

Uvarené ryžové rezance dáme do misy a pridáme paradajky, mätu, šalát, koriander, uhorku. Potom si pripravíme zálievku, kde rozšľaháme omáčku, limetkovú šťavu, cukor, citrónovú trávu, čili papričku. Hotovú zálievku nalejeme na šalát a premiešame. Je možné pridať 30 g nesolených, posekaných, nasucho opečených arašidov. Zvýšite energetickú hodnotu šalátu.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek