Do 20 min

Čo budete potrebovať
| SUROVINA | MNOŽSTVO |
|---|---|
| ryžové rezance (možno použiť aj bezlepkové cestoviny s nízkym obsahom bielkovín) | 200 g |
| šalátová uhorka zbavená semien a nakrájaná na plátky | 1 |
| cherry paradajky rozpolené na polovice | 200 g |
| hrsť čerstvých lístkov mäty | |
| hrsť čerstvých listov koriandra | |
| hrsť nakrájaného ľadového šalátu | |
| kvalitné rybie omáčky | 80 ml |
| limetková šťava 3 lž. | 60 ml |
| nasekaná citrónová tráva | |
| chilli papričky nakrájané nadrobno | ½ ks |
Ako na to?
Uvarené ryžové rezance dáme do misy a pridáme paradajky, mätu, šalát, koriander, uhorku. Potom si pripravíme zálievku, kde rozšľaháme omáčku, limetkovú šťavu, cukor, citrónovú trávu, čili papričku. Hotovú zálievku nalejeme na šalát a premiešame. Je možné pridať 30 g nesolených, posekaných, nasucho opečených arašidov. Zvýšite energetickú hodnotu šalátu.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek
