Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 15 min

Zemiakový šalát „český klasik“ (s majonézou)

Nutričné hodnoty

  • Energia 374 kcal
  • Bielkoviny 6,4 g
  • P (fosfor) 181 mg
  • K (draslík) 781 mg
  • Na (sodík) 209 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
varené zemiaky150 g
varená mrkva40 g
sterilizovaný hrášok20 g
sterilizované uhorky30 g
varený zeler30 g
surová cibuľa20 g
majonéza30 g
štipka horčice, soľ, čierne korenie

Ako na to?

Zemiaky pred varením ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a necháme ich namočené aspoň 2 hodiny vylúhovať. Potom z nich vodu zlejeme a v novej vode ich uvaríme domäkka. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a povaríme do zmäknutia. Zemiaky a zeleninu necháme vychladnúť a nakrájané na kocky ich zmiešame vo väčšej mise. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, sterilizovanú uhorku, hrášok a všetko spojíme s majonézou. Nakoniec dochutíme soľou, štipkou čierneho korenia, horčice a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek