Do 15 min
Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
varené zemiaky | 150 g |
varená mrkva | 40 g |
sterilizovaný hrášok | 20 g |
sterilizované uhorky | 30 g |
varený zeler | 30 g |
surová cibuľa | 20 g |
majonéza | 30 g |
štipka horčice, soľ, čierne korenie |
Ako na to?
Zemiaky pred varením ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a necháme ich namočené aspoň 2 hodiny vylúhovať. Potom z nich vodu zlejeme a v novej vode ich uvaríme domäkka. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a povaríme do zmäknutia. Zemiaky a zeleninu necháme vychladnúť a nakrájané na kocky ich zmiešame vo väčšej mise. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, sterilizovanú uhorku, hrášok a všetko spojíme s majonézou. Nakoniec dochutíme soľou, štipkou čierneho korenia, horčice a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek