Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

40 min

Zemiakový šalát s jablkami

Nutričné hodnoty

  • Energia 502 kcal
  • Bielkoviny 7 g
  • P (fosfor) 181 mg
  • K (draslík) 777 mg
  • Na (sodík) 0 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
zemiaky200 g
vajcia½
jablko1
cibuľa1
dijonská horčica½ lyžice
majonéza50 g
citrón, soľ, čierne koreniepodľa chuti

Ako na to?

Uvarené zemiaky olúpte a nakrájajte na väčšie kocky, dajte do misy. (Pacienti, ktorí si strážia hladinu draslíka, zemiaky najprv ošúpu, nakrájajú na kocky a nechajú namočené aspoň 2 hodiny vo vode, potom ich uvaria v novej vode.). K zemiakom pridajte nakrájané uhorky, vajce. Cibuľu a jablko nastrúhajte na hrubom strúhadle. Všetko premiešajte s majonézou, horčicou, čiernym korením citrónovou šťavou a podávajte k mäsu.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek