Do 15 min

Čo budete potrebovať
| SUROVINA | MNOŽSTVO |
|---|---|
| varené zemiaky | 150 g |
| varená mrkva | 40 g |
| sterilizovaný hrášok | 20 g |
| sterilizované uhorky | 30 g |
| varený zeler | 30 g |
| surová cibuľa | 20 g |
| 12% kyslá smotana | 50 g |
| štipka horčice, soľ, čierne korenie. |
Ako na to?
Zemiaky pred varením ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a necháme ich namočené aspoň 2 hodiny vylúhovať. Potom z nich vodu zlejeme a v novej vode ich uvaríme domäkka. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a povaríme do zmäknutia. Zemiaky a zeleninu necháme vychladnúť, nakrájame ich na kocky a zmiešame ich s nadrobno nasekanou cibuľkou, sterilizovaným hráškom a uhorkami. Zmes premiešame s kyslou smotanou a dochutíme štipkou čierneho korenia, horčice, soli a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek
