Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 15 min

Zemiakový šalát s kyslou smotanou

Nutričné hodnoty

  • Energia 254 kcal
  • Bielkoviny 7,1 g
  • P (fosfor) 131 mg
  • K (draslík) 845 mg
  • Na (sodík) 94 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
varené zemiaky150 g
varená mrkva40 g
sterilizovaný hrášok20 g
sterilizované uhorky30 g
varený zeler30 g
surová cibuľa20 g
12% kyslá smotana50 g
štipka horčice, soľ, čierne korenie.

Ako na to?

Zemiaky pred varením ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a necháme ich namočené aspoň 2 hodiny vylúhovať. Potom z nich vodu zlejeme a v novej vode ich uvaríme domäkka. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a povaríme do zmäknutia. Zemiaky a zeleninu necháme vychladnúť, nakrájame ich na kocky a zmiešame ich s nadrobno nasekanou cibuľkou, sterilizovaným hráškom a uhorkami. Zmes premiešame s kyslou smotanou a dochutíme štipkou čierneho korenia, horčice, soli a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek