Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 40 min

Francúzsky cibuľový dip

Nutričné hodnoty

  • Energia 81 kcal
  • Bielkoviny 1 g
  • P (fosfor) 30,8 mg
  • K (draslík) 105,6 mg
  • Na (sodík) 9,3 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
nadrobno nakrájanú cibuľu4 poháre
olivový olej1 lyžice
vínny ocot2 lyžice
kyslá smotana1 pohár
biely jogurt1/3 poháru
sušená cibuľa (nepovinné)2 lyžičky
soľ
šálka hovädzieho vývaru

Ako na to?

1. Usmažíme cibuľu dohneda. 2. Do základu pridáme vývar a cibuľu dusíme, kým sa vývar takmer neodparí. 3. K cibuli pridáme vínny ocot. Varíme ďalšie 2 minúty, kým sa ocot neodparí. Potom cibuľu odstavíme a necháme celkom vychladnúť. 4. Vo väčšej mise zmiešame kyslú smotanu s jogurtom a pridáme vychladnutú cibuľu. Podľa chuti osolíme a dôkladne premiešame, aby sa chute premiešali. Ak vám prekáža štruktúra dipu s kúskami cibule, možno ho rozmixovať dohladka. 5. Dip servírujeme v miske s opečenou bagetou nakrájanou na kolieska.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek