Do 40 min

Čo budete potrebovať
SUROVINA | MNOŽSTVO |
---|---|
nadrobno nakrájanú cibuľu | 4 poháre |
olivový olej | 1 lyžice |
vínny ocot | 2 lyžice |
kyslá smotana | 1 pohár |
biely jogurt | 1/3 poháru |
sušená cibuľa (nepovinné) | 2 lyžičky |
soľ | |
šálka hovädzieho vývaru |
Ako na to?
1. Usmažíme cibuľu dohneda. 2. Do základu pridáme vývar a cibuľu dusíme, kým sa vývar takmer neodparí. 3. K cibuli pridáme vínny ocot. Varíme ďalšie 2 minúty, kým sa ocot neodparí. Potom cibuľu odstavíme a necháme celkom vychladnúť. 4. Vo väčšej mise zmiešame kyslú smotanu s jogurtom a pridáme vychladnutú cibuľu. Podľa chuti osolíme a dôkladne premiešame, aby sa chute premiešali. Ak vám prekáža štruktúra dipu s kúskami cibule, možno ho rozmixovať dohladka. 5. Dip servírujeme v miske s opečenou bagetou nakrájanou na kolieska.
DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek