Informační ledvina

Nalaďte sa
Recepty

Do 60 min

Rizoto z cvikly

Nutričné hodnoty

  • Energia 641,4 kcal
  • Bielkoviny 12 g
  • P (fosfor) 184,7 mg
  • K (draslík) 122,5 mg
  • Na (sodík) 77,7 mg

Čo budete potrebovať

SUROVINAMNOŽSTVO
ryža80 g
cibuľa10 g
smotana (30 % tuku)30 ml (3 lyžice)
parmezán (40% tuku)10 g
maslo20 g (4 lyžičky)
šťava z červenej repy200 ml
voda30 ml
čierne korenie¼ g (1 štipka)
muškátový oriešok¼ g (1 štipka)

Ako na to?

Na masle opražíme nasekanú cibuľku. Po niekoľkých minútach pridáme ryžu a miešame do sklovita. Prilejeme vodu a džús z cvikly a všetko varíme po dobu 15-20 min. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a vmiešame smotanu. Na tanieri posypeme parmezánom a podávame.

DIÉTA pri chronickej chorobe obličiek